![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9OLsyDkNK7WtU_YEusbY4qXL7UGzuGm7ApUxXCtVZCBdCEXcJPe70PSdNrzxHnYEvrclVzs7yMP7P26BaIv0JZQ3kkRTaOLHIWl9hfeW76nAudqY2cIhFSo2EJQ83f3fOAHgwJMBxyPY/s320/Lac+de+Vouglans.jpg)
Experiment door Henri Maire met 276 flessen Vin du Jura op de bodem van Lac de Vouglans, Jura.
Omstandigheden: 55 meter diepte, 5-6 graden, 7 bar.
Elke 20 jaar worden er een aantal flessen naar de oppervlakte gehaald om de ontwikkeling van de wijn onder deze omstandigheden te bestuderen.
Bekijk het filmpje op : http://www.youtube.com/watch?v=omPxYDDxS6I