donderdag 31 maart 2011

Specialiteiten uit de Jura / Franche-Comté



De eerste AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) ter wereld komt uit de Jura. Deze werd toegekend aan de Arbois wijnen op 15 mei 1936.

De Jura/ Franche-Comté heeft niet alleen heerlijke wijnen maar ook voortreffelijke gerechten.



Typische specialiteiten van de Franche-Comté zijn de traditionele gerookte worsten van Morteau en Montbéliard, de kirsch uit Mouthier, Absinth, ham uit Luxeuil. De AOC kazen, zoals de Comté, Mont d’Or, Morbier, Bleu de Gex en natuurlijk de tongstrelende jurawijnen zoals Vin Jaune, Vin de Paille, Macvin, Cremant du Jura.



Voor de echte fijnproever is de gastronomie van Franche-Comté/Jura een aanrader!

Recepten kunt u vinden op onze website www.jurawijnen.nl

U kunt ook gratis een digitaal recepten boekje aanvragen via info@jurawijnen.nl