maandag 21 maart 2011

Magazine "Santé" en "Leven in Frankrijk"



Marjan Ippel schrijft over eten, restaurants en eettrends in o.a. delicious, Holland Magazine, Santé, WINElife en Heerlijkheid. Ook becommentarieert ze foodtrends in het RTL4 televisieprogramma Editie NL en het RTL Nieuws en levert ze contentbijdragen aan stylink.nl en wekelijks vers foodlingo aan zestz.nl.

In haar stijlboek What [not] To Eat 2011 beschreef ze al eerder dat Jurawijn (vooral witte) aangeduid kan worden als dé wijntrend in 2011
Marjan Ippel schrijf in het april 2011 nummer van Santé dat Champagne niet alleen concurrentie krijgt van bubbels uit andere landen, maar ook van betaalbaardere schuimwijnen uit andere Franse streken, vaak crémants geheten omdat méthode champenoise niet meer mag. Maar daarom zijn ze niet minder lekker. Die uit de Jura zijn hier nog vrij onbekend, maar de moeite waard om te leren kennen. En qua prijs heel geschikt voor de vrijdagmiddag. Plus: ze combineren zo fijn met kaar uit dezelfde streek, comté (de enige die Marjan wel uit het vuistje snackt). De bubbels zijn online te koop bij www.jurawijnen.nl.
Wij zijn natuurlijk trots op deze verwijzing naar onze website! Bedankt Marjan!

Meer informatie over Marjan Ippel : www.talkinfood.nl


Onno Kleyn, een van Nederlands bekendste culinaire journalisten, schreef in het magazine “Leven in Frankrijk” (editie Voorjaar 2011) dat hij met genoegen zijn neus in de Vin Jaune steekt. “Als je hem met sherry wil vergelijken, dan wel met een om te janken zo goede. Een monument van een wijn”.

Ook beschreef hij de Vin de Paille als “de hartverscheurend lekkere zoete van op stro ingedroogde druiven. De knapperige, sappige Trousseau en de Poulsard, geproefde jaartallen 2003 en 2005, bewijzen weer dat Jura wijn kan ouderen.

Kleyn publiceert onder andere in de Volkskrant en is schrijver van o.a. 52 Weekendmenu's, de Reiskookboeken en de Culinaire Taalgidsen voor Frankrijk en Italië.

Meer informatie over Onno Kleyn: www.onnokleyn.nl